Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Is uw vakantie op Camping Konijnenberg niet compleet zonder een bezoekje hier en daar een culturele en indrukwekkende bezienswaardigheden? Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

Het verscholen dorp

Op ongeveer 30 minuten rijden komt u uit bij het verscholen dorp. Bezoek de overblijfselen van dit dorp om terug te gaan in de tijd. Ga terug tot en met de 2e wereldoorlog. Hier verstopten 80 mensen zich voor de Duitse militairen. Vandaag de dag is deze plek een plek om terug te denken aan de tijd van toen en dit stukje historie niet te vergeten.

Hanzesteden: Harderwijk, Elburg en Hattem

Vrolijkere bezienswaardigheden vindt u vooral in de drie Hanzesteden:

  • Harderwijk (5 minuten rijden)
  • Elburg (25 minuten rijden)
  • Hattem (30 minuten rijden)

Harderwijk

In Harderwijk is de Molen de Hoop bijvoorbeeld zeker een aanrader. Deze molen is gebouwd in 1778, dat is al 250 bijna jaar terug! Het bijzondere is dat deze molen ook nog steeds in bedrijf is. Dus u kunt biologische producten van de boer hier nog gewoon kopen.

Elburg

In Elburg vindt u de historie van de Nederlandse visserij! Bezoek dan ook bijvoorbeeld Forellenpark de Haere of maak een rondvaart met Rederij Randmeer en ontdek Elburg vanaf het water! Daarbij biedt Elburg de mooiste zandsculpturen, ieder een kunstwerk op zich.

Hattem

Hattem is misschien wel de meest charmante stad van de Hanzesteden. De Sassenpoort is een van de toonbeelden van deze stad. Maar ook de Andreaskerk en Dijkpoort vullen de charme van dit stadje goed aan. Loop op een mooie middag heerlijk een rondje door Hattem en geniet van het mooie pittoreske decor.